Poţi comanda acest album aici

“Gândurile unui purtător de inimă” este un album de fotografie. O carte care dezvăluie sentimente, gânduri intime. Arată cât de slabi suntem sau cât de puternici ne credem. Povesteşte despre ce speră un visător şi ce planuri are un Don Juan contemporan cu noi. Fericirea şi iubirea există. La fel invidia şi vanitatea. Şi ura şi bucuria, compasiunea şi decepţia. Toate astea fac parte din noi, cu toţii le-am trăit macar odata în viaţă. Iar acum sunt relevate pentru a completa fotografiile mele.

Mihai Ţuţu

Având fiecare dintre noi ca referinţe implicite canoanele impuse de religie, societate, familie şi cultură, ne simţim provocaţi la un exerciţiu de libertate şi cedăm tentaţiei de a deveni parte din el. Ne eliberăm noi înşine de povara disconfortului cultural şi pornim la drum alături de gândurile altora, pe care le simţim ca fiind ale noastre. Pot face parte din viaţa oricui, pot face parte din viaţa mea, eu pot face parte din povestea lor. Sentimente contradictorii, trăiri contradictorii, relaţii contradictorii, toate fac parte din existenţa fiecăruia. Altfel, însă le dăm acelaşi nume. Suntem parte activă la procesul de creaţie. Călătorim într-un univers de imagini ghidaţi de gândurile purtătorului de inimă şi ne construim propria poveste şi interpretare, determinate de experienţele din viaţa proprie. Tandemul imagine-text creează un univers mult mai larg decât ne-am fi aşteptat. Inima şi mintea lucrează împreună şi încearcă să descifreze mesajul şi semnificaţiile pe care creatorul doreşte să le transmită. Valoarea imaginilor nu se limitează doar la a descrie oameni, locuri şi sentimente asemănatoare cu cele din viaţa noastră. Ele au capacitatea de a sensibiliza şi stimula simţul nostru de explorare, afirmă idei şi concepte pe care le recunoaştem ca fiind ale noastre dar nu am fi putut face acest lucru fără să fi văzut întâi imaginile. Este motivul pentru care “Gândurile unui purtător de inimă” este ca o descoperire, este un exerciţiu care ne face să ne simţim mai liberi, ne ajută să ne dezvăluim o latură mai puţin explorată şi ne oferă un punct de plecare spre alte destinaţii sentimentale.

Nicolae Coşniceru

Pe Mihai îl cunosc de multa vreme, de foarte multă vreme aş îndrăzni să spun. Această carte m-a facut să îi descopăr o latură pe care eu unul, spre ruşinea mea, nu o cunoşteam. Este o lucrare bine legată, sensibilă, cu lucrări bune şi cuvinte bine ticluite care reuşesc să facă din fiecare imagine o poveste. Şi sunt atât de multe poveşti frumoase ce abia aşteaptă a fi spuse…

Edward Aninaru

Dacă fotografia este o cale de exprimare a ideilor, a stărilor, un mod de a experimenta cu tine şi cu ceilalţi, o defulare a interiorului, un exerciţiu de curiozitate cu valenţe voyeuristice, un mijloc de cunoaştere şi măsurare a propriului eu, atunci albumul “Gândurile unui purtător de inimă” scoate la lumină întâlniri fericite în spaţiu şi timp, o parte dintre cuvintele ce se aud acolo în interior, căci numai ea, inima, ne aduce astăzi aminte că nu avem voie să renunţăm la emoţii.

Cristina Ţintă

Cartea realizată de Mihai Ţuţu alături de prietenii săi, propune o incursiune vastă şi sensibilă în lumea născută la întâlnirea dintre oameni. Cu erorile inerente dar şi cu regăsiri minunate ale visurilor lor. Mărturiile vizuale şi poetice pendulează între nesiguranţa şi amprenta adâncă de simţire veritabilă. Între cei doi poli aflăm amprente sufleteşti în care regăsim zbuciumul şi înălţarea umană deopotrivă. Incursiunea curajoasă în universul naturii umane aduce împreună imagine şi text, într-o reflectare cât mai largă a spiritului, într-o mărturie care poate ajuta cititorul să devină mai înţelept la întâlnirea cu viaţa însăşi.

Vlad Eftenie

Autorii acestor gânduri sunt:

Mihai Ţuţu, Lara Roxana Popa, Oana Stoleru, Monica Deleanu, Daniela Tunăreanu, Irina Marinescu, Iona, Cătălin Ştirbu, N. Constantin, Marian Chiriac, Ana, Ileana.

Coperta-2

.